Äppelmarmelad med calvados


Äppelmarmelad med CalvadosIngredienser :

  • Äpplen 5 st
  • Citronsaft 2 msk
  • Bourbon vaniljsocker 3 tsk
  • Vatten 2 msk
  • Calvados 3-4 msk
  • Syltsocker 2,5 dl

Skala och kärna ur äpplena, dela i tunna klyftor.

Lägg äppelklyftorna i en kastrull, häll över vatten, citronsaft och vaniljsocker.

Koka upp och låt sjuda tills äpplena börjar mjukna, rör om försiktigt.

Rör ner syltsocker och häll över calvados och koka upp, låt koka i 6-7 minuter. Kontrollera gärna den färdiga konsistensen genom att ta en tesked av den kokande marmeladen och lägg på ett tefat några minuter i kylen.

Häll upp marmeladen på väl rengjorda burkar. Låt kallna i rumstemperatur och förvara sedan burkarna svalt.

Receptet kommer från: Jörgen